HypnoTherapie

Hypnotherapie is een zeer kortdurende, effectieve methode om gewenste gedragsveranderingen in gang te zetten.
 
Hypnotherapie wordt vooral ingezet bij klachten van psychische en psychosomatische aard. Het gebruik van trance (oftewel hypnose) vormt de spil van deze therapie. Daarnaast maakt de therapeut gebruik van andere evidence based therapievormen. Dat wil zeggen dat de werking daarvan is aangetoond in wetenschappelijk onderzoek.
  
Hypnose
Veel mensen zullen bij hypnotherapie al snel denken aan hypnose zoals het gebruikt wordt in shows. Daar staat vooral het vermaak bovenaan. Anders dan in showhypnose hou je bij hypnotherapie de controle over jezelf, je bent er helemaal bewust bij aanwezig.
 
Showhypnose demonstreert overigens wel heel duidelijk dat lichaamsfuncties en belevingen beïnvloed kunnen worden door hypnose. De kracht van suggesties wordt duidelijk aangetoond. Zo kun je bijvoorbeeld serieus smullen van een citroen en die erg zoet vinden smaken door de suggestie die gegeven wordt dat het een zoete smaak heeft.
 
Bij hypnose omzeilen we de kritische factor (onderdeel van onze bewuste denken) waardoor we in staat zijn directe suggesties te geven aan het onderbewustzijn. De mogelijkheden van ons onderbewustzijn zijn onbegrensd.
 
Iemand hypnotiseren tegen zijn wil is onmogelijk. Wat nodig is, is dat je werkelijk van je probleem, gewoonte etc af wilt. Kortom er moet een eigen intrinsieke motivatie zijn.
 
 
Trance
Tijdens de hypnose sessie wordt er gebruik van gemaakt van trance. Een lichte trance maken we allemaal wel eens mee door de dag heen Wie kent het niet dat moment tijdens het autorijden waarop je merkt dat je al veel verder bent dan je dacht.
 
Vanuit deze ontspannen toestand wordt er als het ware een brug geslagen tussen het bewuste (de controle, reacties op stress, etc.) en het onbewuste (creativiteit, spontaniteit). Het zelfhelende vermogen zit in het onbewuste en juist door het geven van suggesties aan het onbewuste wordt deze geactiveerd om jou te helpen bij het aanpakken en oplossen van je problemen
 
 
Soorten klachten
Hypnotherapie is een veel gebruikte methode bij de volgende klachten:
 
✓ Angsten, fobieën
✓ Chronische stress
✓ Examenvrees en werkdruk
✓ Gewichtsproblematiek
✓ Herstel van lichamelijke weerstand bij infecties en allergieën
 
✓ Het afleren van verslavingsgedrag
✓ Het verkrijgen van meer zelfvertrouwen
✓ Hyperventilatie en paniekaanvallen
✓ Lichamelijke klachten en pijn
✓ Maag-, darm- en nekklachten
 
✓ Onzekerheid-,schuld-, minderwaardigheidgevoelens
✓ Preventie en behandeling van burnout
✓ Slaapproblemen
 
✓ Stoppen met roken of alcohol
✓ Vergroten van concentratie, creativiteit en geheugen
✓ Versterking/versnelling van genezingsprocessen
✓ Verwerking van trauma’s & emotionele gebeurtenissen

Meer informatie aanvragen?

Wil je meer informatie? Vul onderstaand contactformulier in of mail naar info@rebalancepraktijk.nl . Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Naam
Telefoon
E-mail
Bericht