Zelfontwikkeling

Are you ready

 

Herken je dat je hoofd allerlei bezwaren en obstakels kan bedenken waarom het nu niet het juiste moment is om je problemen aan te pakken. Bv je wens om te stoppen met een ongezonde gewoonte of om nu toch eens echt eens te leren om goed voor jezelf te zorgen. Hoe je hoofd druk bezig is met zeggen: “Ik ben niet klaar voor  verandering, het is niet het juiste moment.” “Als het dadelijk wat rustiger is op m’n werk, of na de vakantie dan ga ik aan de slag.” Of ook zo’n fijne:” Ik moet dit toch zelf kunnen.”

Als je kijkt naar de redenen dan verzint je brein allerlei verhalen om je lekker te houden waar je nu bent. Het ego houdt ons op die manier “veilig op onze plek, waar we nu zijn. Op bekend terrein”

Het is niet een kwestie van er klaar voor zijn maar hoe betrokken, commited, bereidwillig en toegewijd je bent.

Iedereen die iets wil veranderen moet een eerste stap zetten. Om je leven te verbeteren en resultaten te krijgen moet je in actie komen. Bij niemand komt het vanzelf aanwaaien, ook al kan het er aan de buitkant zo wel eens uitzien.

 

Of je houdt vast aan je angsten ,zorgen en problemen of je bent toegewijd om dingen te verbeteren. Het is het ene of het tweede. Jouw keuze.