Tegenslag

 The quality of the hero is completly shaped by how strong the villain is

Zie je tegenslag of uitdaging als een waardige tegenstander? Hoe groter de tegenslag hoe groter de kans op groei.

De basisprincipes van verandering zitten hem in het hebben van een hoog energie level.

Als je tegenslag of problemen hebt dan zit je in een patroon waarbij je hoogstwaarschijnlijk ook een laag energie niveau hebt.

Om dit om te zetten is het letterlijk in beweging komen belangrijk. Ga lopen, zet muziek op die je in een andere gemoedstoestand brengt.

Overtuigingen

Durf te kijken naar je overtuigingen.  Het verhaal wat jij jezelf vertelt over deze situatie bepaalt hoe jij iets beleeft. Je geloof kan iets creëren maar ook vernietigen, tegenwerken.

Als jij tegen jezelf zegt het leven is een struggle  of mensen denken alleen aan zichzelf dan heeft dat invloed op je gemoedtoestand en je kijk op de wereld.

Als je gelooft dat het leven een mooi geschenk is en dat mensen deugen en je willen helpen dan heb je een heel ander wereldbeeld.

Woorden creëren gevoelens .

Misschien kun je de komende dagen eens opmerken welke woorden jij herhaaldelijk tegen jezelf zegt of gebruikt in je gesprekken.

Geef jezelf niet op je kop en bekritiseer jezelf niet, durf gewoon te onderzoeken. Je kunt iets pas veranderen als je bewust bent wat je belemmert.

Wat zou je meer helpen?  Focussen op wat mis gaat of wat ik wel kan?

Als ik tegen mezelf zeg ;elke dag word ik  beter en beter.  Ik word steeds gezonder en fitter.

Een plan

Uiteindelijk hoort daar ook een actie bij. Bepaal voor jezelf wat je wel wilt. Dit helpt om een focus te hebben . Veel mensen kunnen heel goed opnoemen wat ze niet willen, maar hebben meer moeite om het om te zetten naar een gewenst doel. Stel je voor hoe jij je voelt, wat je doet hoe je leven eruit ziet als je hebt wat je wel wilt.