persoonlijke groei

Persoonlijke groei

Fantaseer over wat je wel wilt

Misschien ben je op deze pagina aanbeland omdat je merkt dat het je eventjes ( of al iets langer) niet   zo lekker gaat. Nu heeft iedereen wel eens dagen die minder jofel zijn maar dat is iets anders dan je langere tijd niet goed voelen. Of misschien blijf je steeds in je zelfde patroon en gewoonte hangen, wil je wel anders maar je krijg het maar niet voor elkaar. Je wilt jezelf wel op het persoonlijke vlak ontwikkelen maar je weet niet hoe.

Nu hebben veel mensen de neiging om de focus te leggen op hun probleem .

Herken jij het, dat je blijft na denken, dat je het maar niet los kunt laten terwijl je dat juist wel wilt.

Of ben jij iemand die juist wegvlucht en angstvallig probeert om alle vervelende gevoelens uit te bannen.

Visualiseren

Wil jij graag groeien en stappen vooruit maken? Wij mensen hebben het prachtige vermogen gekregen om te visualiseren. We kunnen plaatjes maken in ons hoofd, alsof we  soort interne video projector hebben. Als we piekeren fantaseren we eigenlijk de verkeerde kant op. We kunnen datzelfde  vermogen ook gebruiken om stil te staan bij wat we wel fijn vinden. Hoe we het graag voor ons zouden zien.

Sommige mensen vinden dit heel lastig, als dat voor jou ook geldt begin dan eerst een op te schrijven wat je nu als je probleem bestempelt. En draai het dan daarna om naar wat je wel wilt.

Stappen zetten in je persoonlijke groei

Om je op weg te helpen;

Stel je voor dat jij eens vrij uit kon dromen. Het hoeft dus helemaal niet echt te zijn. Waar zou jij dan blij van worden?

Hoe zou je leven er dan uit zien? Als alles zou kunnen, wat zou jij dan doen, of juist niet doen. Neem eens even de tijd om lekker te mijmeren.

Als je nu kijkt naar jouw droom ,waar gaat het dan in essentie over ? Gaat het over mensen helpen, over vrijheid, over natuur, rust of juist energie? Haal het belangrijkste element er eens uit.

Kijk dan eens wat het allereerste kleinste stapje zou kunnen zijn wat jij nu kunt doen om iets van die droom ook werkelijk in je leven te creëren.

Stel je wilt meer rust, wat kun jij concreet doen om vandaag al iets van rust te creëren. Welke keuze moet je daarvoor maken? Hoe ziet dan eruit? Zorg dat het haalbaar is.

 

 

Samengevat als jij je niet lekker voelt kan het zijn dat je teveel focus hebt op wat je niet wilt, nl op je probleem. Kijk of je zonder weg te vluchten van je probleem een begin kunt maken met formuleren wat je wel graag wilt. Een kleine aanpassing van je richting kan al zorgen voor een hele andere koers in jouw persoonlijke ontwikkeling.

 

Wil je hier graag zelf mee aan de slag kijk dan eens naar de online traingen 

https://www.rebalancepraktijk.nl/online-training

 

 

                                               Afbeelding met water, boot, buiten, lucht

Automatisch gegenereerde beschrijving