Een goed begin

Een goed begin

Hoe heb jij het afgelopen jaar afgesloten. Kijk je met een goed gevoel terug op het afgelopen jaar? Heb de dingen die je graag wilde doen, gedaan? Is het je gelukt een nieuwe gewoonte eigen te maken. Of heb jij je mee laten nemen in de waan van de dag. Opgeslokt door de dag dagelijkse bezigheden. Waardoor het er juist niet van gekomen is.

Nu is het begin van het nieuwe jaar voor veel mensen het moment bij uitstek om een frisse nieuwe start te maken. Tenzij je de kriebels krijgt van dit soort ideeën ,wil ik je eerst eens uit nodigen om even terug te kijken naar wat er goed en minder goed gegaan is het afgelopen jaar.

 Wat is je goed gelukt? Waar ben je trots op en tevreden over? Waardoor is datgene zo goed gegaan?

Welke eigenschappen in jezelf heb je daarvoor aangeboord? Wat had je graag willen doen en is minder goed gelukt. Kun je eens kijken naar jouw eigen rol daarin?

Een eerste stap in de goede richting

Wat zou je kunnen helpen om het vanaf nu anders aan te pakken?

Wat zou een eerste kleine stap in de goede richting zijn ?

Eén gewoonte of kleine aanpassing die je vandaag al zou kunnen doen?

Heb je iemand in je omgeving die al doet wat jij graag zou willen? Kun je eens een gesprek met degene aangaan om te horen wat zijn/haar mindset is rondom dit thema. Zoek anders iemand die voor jou een voorbeeld kan zijn.

Maak het concreet en zet in je agenda wat je dagelijks gaat doen : Stel je doel is meer aandacht voor je kinderen. Dat kan dagelijks voorlezen een actiepunt zijn.

Je doel dagelijks voor je zien helpt je om je focus t behouden.